preloder

Zamišljeni kao svojevrstan showcase svekolikih
baštinskih vrijednosti država koje su Marca
Pola ugostile na njegovim putovanjima od
Venecije do Kine.

Zemlja partner Turska

Priča o turskoj kavi, degustaciju turske kave na terasi Hotela Korčula De La Ville i PORT9

Ove godine, Republika Turska – zemlja partner 3MPAFa, donosi u svome Corneru PRIČU O TURSKOJ KAVI, degustaciju turske kave na terasi Hotela Korčula De La Ville i PORT9, izložbu GODINA TROJE U HRVATSKOJ, koja je nastala u suradnji sa Yunus Emre Institutom i Arheološkim muzejom iz Zagreba, na inicijativu Ministarstva kulture i turizma Republike Turske kako bi se obilježila 20. godišnjica njezinog uvrštavanja na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Recepciju NJ.E.g.HIZLANA, veleposlanika

Turske u RH, najvljujemo 10.6. 2018. – u Danu Turske. Konceptualno zamišljeno kao “dodana vrijednost”, ovaj popratni dio programa festivala doprinosi bogatstvu različitosti u kontekstu edukacije i gurmanske svetkovine te će poslužiti kao platforma za prezentaciju nacionalnih gastonomskih specifikuma Turske u aranžmanu cheefa dubrovačkog hotela RIXOS.

Indija

radionica plesova Indije APSARADHA by Ana Jug

Radionicu će održati Ana Apsaradha (Ana Jug), profesionalna plesačica, koreografkinja i učiteljica ansambla Apsaradhe. Posljednjih 15 ak godina uspješno vodi školu plesa te zdušno promovira plesove Bliskog i Dalekog Istoka.

KATHAK -Učenje Indijskog klasičnog plesa Kathak-a – kratki uvod u pojam i povijest tog plesa te tehniku
BOLLYWOOD Učenje Indijskog filmskog plesa Bollywood-a – kratki uvod o važnosti i povezanosti Indijskog filma, glazbe i plesa

Indonezija

radionica tradicionalne glazbe i instrumenata GAMELAN orchestra by IGOR MAGDALENIĆ

Igor Magdalenić vodi glazbene radionice GAMELAN orchestra s ciljem promocije i popularizacije indonezijskih instrumenata i glazbe na području Republike Hrvatske.

Kendang instrument porijeklom sa centralnog dijela otoka Jave neizostavni je element Gamelan orkestra. Kožna membrana razvučena je na krajevima drvenog trupa, razlicitih dimenzija i intenziteta što instrumentu daje širok spektar boja i tonova.Koristi se tehnika svirannja rukama i prstima. Različiti efekti, boje i akcenti dobivaju se mjenjanjem kuta pod kojim određeni dio šake udara po membrani, mjesta po kojem se svira i intenziteta udaraca koji svirač koristi.
Glavna funkcija mu je postavljanje ritma u orkestru.